Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Šport združuje v sklopu Erasmus projekta

Krško - Nogometni turnir
Krško – Nogometni turnir

Športna zveza Krško je v sklopu projekta Erasmus »Skills for Health & Sport in EU small communities H&Sport”, vodenega iz strani Italijanskega partnerja iz Giglianica in v sodelovanju z Mestno občino Krško, pričela z izvajanjem praktičnih več športnih dogodkov, odprtimi za javnost s prostovoljnimi prispevki lokalnih športnih organizacij.

V torek 7. junija 2022 je bil izveden nogometni turnir namenjenim za ciljne skupine: otroci, mladi in ženske. Udeležili so se ga otroci iz prijateljskih športnih društev iz Krškega, Mirne, Brežic, Šentjerneja in sosednje Hrvaške. Posebno pozornost so požela mlada dekleta iz ŽNK Posavje Krško, ki so se enakovredno kosale s svojimi fantovskimi kolegi.

Nogomet je v lokalnem okolju mestne občine pomembno sredstvo za približevanje športnih aktivnosti mladi populaciji in je nekaj kar osrečuje in združuje ljudi. Pogoji za trajnostno ukvarjanje z nogometom v kasnejših starostnih obdobjih po tekmovalnem odobju so v lokalni skupnosti na visoki ravni, saj v občini ob vsaki osnovni šoli obstaja igrišče izmer, ki omogoča nogometno igro. Prav tako pa so asfaltna igrišča postavljena na nivoju vsake krajevne skupnosti. Tovrstni športni objekti omogočajo javno in cenovno ugodno dostopnost skozi vse dni v letu. Posebni motiv igralcem malega nogometa predstavljajo lokalni turnirji, ki vzpodbujajo redno igranje in s tem športno aktivnost v vremensko ugodnih letnih časih.

Krško - Nogometni turnir
Krško – Nogometni turnir

V sklopu programa bo Športna zveza Krško skupaj z mestno občino v prihajajočem obdobju izvedla še promocijo športne aktivnosti na OŠ Krško s Športofešto, aktivnosti na kolesarskem pumptracku ter okroglo mizo na temo trajnostnega ukvarjanja s športom in rekreacijo skozi celotno življenjsko obdobje…

Lokalna skupnost se zavzema z inovativnimi načini za promocijo javnega zdravja z izgradnjo zmogljivosti v športu in olajšanje športne udeležbe in razvoj zdravstvenih veščin za člane skupnosti. Spodbuja lokalne športne organizacije in okolja, ki s svojimi aktivnostmi učinkujejo na dobro zdravje in preprečevanje bolezni.
Športna zveza Krško

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *