Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Partnerji mednarodnega projekta skills for Health & Sport tokrat na Portugalskem

Udeleženci mednarodnega srečanja partnerjev projekta
Udeleženci mednarodnega srečanja partnerjev projekta

Podžupanja Mestne občine Krško Ana Somrak se je konec prejšnjega tedna s sodelavcema občinske uprave Janjo Jordan in Alešem Erženom in predstavnikoma Športne zveze Krško na Portugalskem udeležila mednarodnega srečanja partnerjev projekta Skills for Health&Sport, v okviru katerega sodeluje tudi Mestna občina Krško. Projektni partnerji Občina Gaglianico (Italija) kot vodilni partner ter poleg krške občine še Občina Viana do Alentejo (Portugalska) in Občina Svilengrad (Bolgarija) želijo s projektom razviti in izvajati inovativne oblike krepitve zdravja občank in občanov skozi šport in rekreacijo.

 

Tokrat so si predstavniki vseh partnerskih občin ogledali najboljše prakse na področju športa gostujoče portugalske občine Viana do Alentejo, predstavili so aktivnosti projekta vseh projektnih partnerjev in se pomerili v kvizu na temo projekta med posameznimi mesti, pri čemer je Krško zasedlo 2. mesto

Gostitelji so predstavili svoje aktivnosti, kot so vadbe za starejše, osebno svetovanje, spodbujanje, obiskovanje starejših z namenom, da se aktivno vključujejo v različne vrste vadbe. Ob koncu srečanja so se odpravili na skupni šestkilometrski pohod.

Partnerji projekta Skills for Health&Sport se bodo po načrtih naslednjič srečali junija v bolgarskem Svilengradu, jeseni pa v Krškem.

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *